Om klubben

IFK VÄRNAMO PÅ TIONDE PLATS FÖRSTA ÅRET I ALLSVENSKAN!

Vem hade trott att lilla IFK Värnamo skulle spela allsvensk fotboll 2022? Vi kommer från en bragdartad utveckling där vårt herrlag lyckades ta sig från Division 1 2020, gå rakt igenom och vinna Superettan 2021 och därmed ta klivet direkt upp i Allsvenskan.

Det blev ett fantastiskt första år i Allsvenskan för IFK Värnamo, där vi lyckas hamna på en tionde plats med lag som Sirius och Norrköping bakom oss och vad sägs om sex poäng mot Hammarby? Vårt mod att spela fotboll enligt vår idé, oavsett vilket lag vi möter, överraskade många lag och kommentatorer under säsongen.

Våra damer gjorde en otrolig säsong i division 1 Mellersta Götaland och avslutade med 15 raka matcher utan förlust. Det ledde till en andra plats där endast tre poäng skiljde till BK Häcken ovanför. Det innebär att damerna får spela i en av tre nya div 1 serier (tidigare sex serier). Målet är att även våra damer ska spela Elitfotboll inom något år.

Förutom vårt herr- och damlag så har vi en stor ungdomsverksamhet och en akademi som har utvecklat många framgångsrika spelare genom åren. Läs mer nedan. Vi har en av Sveriges största fotbollsskolor på sommaren med cirka 500 barn på våra planer runt IFK-gården. Vi erbjuder även Nattfotboll för ungdomar, Gåfotboll för pensionärer och Funkis-träning för personer med funktionsvariationer. Välkommen till IFK Värnamo!

TALANGFABRIKEN IFK VÄRNAMO

IFK Värnamo bildades 1912 och vi firar alltså 110-årsjubileum år 2022, vilket innebär att vi är en förening med gamla anor och mycket tradition. Sedan 1974 har vi både dam- och herrlag och idag även en väl etablerad ungdomsförening med ca 600 flickor och pojkar.

Vår ungdomsverksamhet betyder oerhört mycket för att IFK Värnamo skall fortsätta vara en framgångsrik förening. Under de sista tjugo åren har vi varit en av de föreningar som utbildat flest spelare som gått vidare till den verkliga toppen i svensk fotboll och till viss del även internationell fotboll. Vad sägs om spelare som Viktor Claesson, Simon Thern, Niklas Hult, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Dzenis Kozica och Tobias Englund? Vi har förknippats med att vara talangfabriken för fotbollsspelare och det vill vi fortsätta vara.

Vår verksamhet har sitt centrum på området Ljusseveka i Värnamo där vårt hjärta är IFK-Gården. På området ligger även vår hemmaarena, Finnvedsvallen.

Se filmen Vi är IFK Värnamo