TALANGFABRIKEN IFK VÄRNAMO

IFK Värnamo bildades 1912 och firade alltså 100-årsjubileum år 2012, vilket innebär att vi är en förening med gamla anor och mycket tradition. Sedan 1974 har vi både dam- och herrlag och idag även en väl etablerad ungdomsförening med ca 550 flickor och pojkar.

Vår ungdomsverksamhet betyder oerhört mycket för att IFK Värnamo skall fortsätta vara en framgångsrik förening. Under de sista tjugo åren har vi varit en av de föreningar som utbildat flest spelare som gått vidare till den verkliga toppen i svensk fotboll och till viss del även internationell fotboll. Vad sägs om spelare som Viktor Claesson, Simon Thern, Niklas Hult, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Dzenis Kozica och Tobias Englund? Vi har förknippats med att vara talangfabriken för fotbollsspelare och det vill vi fortsätta vara.

Under de senaste tio åren har vårt herrlag spelat i Superettan, vilket är Sveriges näst högsta fotbollsserie och del i Svensk Elitfotboll.

Vår verksamhet har sitt centrum på området Ljusseveka i Värnamo där vårt hjärta är IFK-Gården. På området ligger även vår hemmaarena, Finnvedsvallen.