Daniel Ask flyttas upp till A-laget

Daniel Ask som under hösten har varit en del utav Tipselit 1 flyttas nu upp till A-laget.

Daniel Ask som tidigare har varit en del av Calcio-akademin i Osby har visat framfötterna under hösten i Tipselit 1. Så pass mycket att IFK Värnamo nu väljer att skriva ett a-lagskontrakt med 19-åringen.

IFK-media tog ett kort snack med Daniel för att höra hans tankar inför framtiden.

Varför IFK Värnamo och hur trivs du?
– Jag kom till IFK i augusti i år då jag följde med Jonas Thern från Osby. Jag har blivit mycket bra mottagen i klubben. Det har varit lätt att komma in i gänget och jag trivs mycket bra. IFK är en mycket bra klubb som tar hand om sina unga spelare, den uppfattningen har jag fått.

Vilken position spelar du helst på?
– Jag gillar att ha mycket boll så jag spelar helst i en offensiv roll på mittfältet, men jag har även spelat och kan spela ute på en kant.

Tankar om 2018?
– Målet är att ta en plats i startelvan såklart, jag kommer att ge allt och kämpa för det. Men jag vet också att det är en stenhård konkurrens om platserna.

Sportchef Thomas Lundqvist om Daniel Ask:
“Vi såg redan från början att Daniel är en talang utöver det vanliga. Jag hoppas och tror att Daniel kan bli ett stort utropstecken under 2018. Daniel kommer att ingå i den ungdomssatsningen vi gör i vår herrtrupp och har fått ett juniorkontrakt med klubben.”

Namn: Daniel Ask
Ålder: Fyller 19 på onsdag
Position: Mittfält
Moderklubb: Malmö FF
Klubbar: Malmö FF, Limhamn Bunkeflo, Öster, Landskrona, Osby