Inför Norrby

Äntligen är det dags! På måndag kliver våra herrar ut på Finnvedsvallens gräsplan för första gången i år. Motståndet, det står Norrby för i Superettans 6:e omgång.

Vintervilan har varit lång för vårt kära Finnvedsvallen men nu är gräset äntligen redo för spel. Det brukar heta att lagen är hemmastarka, på måndag är det dags för oss att bekräfta det. För visst går vi för seger.

Men nöten för dagen, Norrby, blir svår att knäcka. Boråslaget har startat året relativt starkt och har inför matchen inkasserat 7 poäng och har bland annat besegrat topptippade Halmstads BK. Dock så har de 2 senaste matcherna inte gått i samma glädje för laget då man har förlorat mot Gefle och Jönköping Södra på hemmaplan.

I matchen mot Jönköping Södra så presenterade sig nyförvärvet Lasse Nilsson (tidigare IF Elfsborg) för första gången i målprotokollet. Tillsammans med förra årets skyttekung i Superettan, Ricky Yarsuvat (ny från Dalkurd), bildar han en anfallsduo att se upp för. Och var det gäller offensiva hot så skall även Nicklas Savolainen nämnas, mittfältaren som förra året var poängbäst i Norrby.

 

Lasse Nilsson värvades från IF Elfsborg inför årets säsong. 

Måndagens möte blir den andra för året lagen i mellan. För om ni minns så ställdes lagen mot varandra i Svenska Cupens gruppspel. Den matchen vann våra herrar med 1-0 hemma på Ljussevekas Fotbollsplan genom mål av unge Daniel Ask.

Att viktiga poäng står på spel på måndag känner säkerligen våra herrar av. Efter den tunga förlusten på bortaplan mot Landskrona i förra omgången laddar våra herrar för att studsa tillbaka på segerspåret och påbörja en klättring uppåt i tabellen. Exakt hur matchtruppen kommer att se ut är i skriven stund oklart då de återstår 1 träning. Exakt hur truppen kommer att se ut hittar du måndag förmiddag på vår hemsida då IFK-TV ta ett kortare snack med coach Roar Hansen.

 

Målglädje efter Daniel Asks mål mot Norrby i Svenska Cupen

 

TIDIGARE MÖTEN I SUPERETTAN:
30/10/17, 19:00                          Norrby IF – IFK Värnamo          2 : 3  (0 : 1)
21/05/17, 17:00                          IFK Värnamo – Norrby IF          1 : 2  (1 : 1)

 

⚽ IFK Värnamo – Norrby IF

⌚ Måndag 7 maj | kl. 19.00

📍 Finnvedsvallen

🏆 Superettan omgång 6

📺 C More Live 2